Slik brenner vi

Verktøyet

Vi brenner kaffebønner på en Gene Café Roaster, type  CBR-101. Det er en trommelbrenner som brenner med varmluft. Denne kaffebrenneren  tar max 250 gram kaffe om gangen. Den gir oss tilstrekkelig kontroll over temperatur og tid.

Metoden

Vi har prøvet og feilet med vår Gene Café, og det tok vel 15 forsøk før kaffen smakte noe særlig. Vi har kommet frem til en metode som stort sett gir oss god kaffe. Vi forvarmer ikke maskinen, justerer ned temperaturen når vi kommer til First Crack, og vi benytter ikke maskinens egen nedkjølingsfunksjon, men avbryter denne og avkjøler bønnene manuelt. Det er viktig å ikke tørke bønnene for mye, ikke ha for høy temperatur, og det er viktig med rask avkjøling.

Vi bruker sansene mye i brenneprosessen. Lytter og lukter etter First Crack. Vår kaffebrenner mangler muligheter til å direkte kontrollere annet en temperaturen som går inn i beholderen med kaffe, samt tiden det skal brenne.  På sikt er det ønskelig å oppgradere til en kaffebrenner som hjelper oss med å kontrollere variablene og som gir oss muligheten til å brenne mer kaffe om gangen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *